کد خبر: 1232947
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با کارشناس مسائل سیاستگذاری 
مسئله توسعه اقتصادی کشور متأثر از دو فضای راهبردی است؛ یکی اقدامات دولت است که با توسعه دیپلماسی اقتصادی دولت شهید رئیسی در حوزه خنثی‌سازی تحریم‌ها، توانستیم در شرایطی که تحریم‌ها نه تنها کم نشده، بلکه تشدید شده است رکورد فروش نفت در بازار‌های جهانی را بشکنیم
مهدی هاشم‌زاده 

جوان آنلاین: کارشناس مسائل سیاستگذاری می‌گوید: بسترسازی برای هدایت نقدینگی مردم به سمت تولید با مدل «شرکت سهام عام پروژه» که در آن اعطای تضمین در سودآوری حداقلی یعنی داشتن مزیت بانک در کنار اعطای دارایی و سهام پروژه به مردم یعنی داشتن مزیت تصاحب دارایی در شرایط تورمی، سبب می‌شود که در هر شرایطی مردم و دولت از این بستر جذاب سرمایه‌گذاری سود ببرند؛ یکی با افزایش سرمایه خرد خود از محل سرمایه‌گذاری در سهام ابرپروژه‌های تعریف شده ذیل این مدل و دیگری از محل توسعه ابرپروژه‌های خود بدون نیاز به بودجه و مبتنی بر هدایت سرمایه‌های خرد مردمی. 
 
مهدی هاشم‌زاده، کارشناس مسائل سیاستگذاری در رابطه با مسئله توسعه اقتصادی ایران در دولت بعدی به «جوان» می‌گوید: مسئله توسعه اقتصادی کشور متأثر از دو فضای راهبردی است؛ یکی اقدامات دولت است که با توسعه دیپلماسی اقتصادی دولت شهید رئیسی در حوزه خنثی‌سازی تحریم‌ها، توانستیم در شرایطی که تحریم‌ها نه تنها کم نشده، بلکه تشدید شده است رکورد فروش نفت در بازار‌های جهانی را بشکنیم. بنابراین از این محل علاوه بر درآمد‌های ارزی مناسب برای دولت، توانستیم رشد اقتصادی خوبی را تجربه کنیم، ولی به دلیل اینکه منابع ارزی به سمت توسعه نرفت، همچنین رشد از محل کار‌ها و اقدامات دولت بود، حس توسعه و افزایش درآمدی برای مردم نداشت. 
وی می‌افزاید:، اما مسئله رشد اقتصادی توأمان با حس مردم و مشارکت مستقیم مردم را نباید در رشد اقتصادی حاصل از اقدامات توسعه‌ای دولت جست‌وجو کرد و بالعکس باید تمرکز روی اقدامات توسعه‌ای با محوریت نقش‌پذیری مردم را جست‌وجو کرد. از همین رو مسئله به کارگیری توان و سرمایه مردم در رشد اقتصادی هم‌راستا با شعار سال که از سوی رهبری اعلام شد باید مورد توجه قرار گیرد. مشارکت مردم در جهش تولید یک بخش آن در ساخت مسکن و به کارگیری توان مردم در ساخت مسکن تک‌طبقه معنا پیدا می‌کند، اما نقش و راهبرد اصلی در جهش تولید و رشد اقتصادی بالای کشور، استفاده و هدایت سرمایه مردم است که سقفی برای آن وجود ندارد. 
هاشم‌زاده در رابطه با رویکرد راهبردی شرکت سهام عام پروژه در هدایت سرمایه مردم به سمت تولید تصریح می‌کند: رویکرد هدایت سرمایه مردم به سمت تولید از طریق شرکت سهام عام پروژه از چندین جهت برای کشور اهمیت دارد؛ رویکرد جلوگیری از ورود سرمایه‌های مردم به بازار‌های غیرمولد و تقاضای کاذب سرمایه‌ای روی اقلام مختلف موردنیاز مردم و در کنار آن نیز توسعه اقتصادی کشور به کمک مردم و سرمایه‌های آن‌ها مهم‌ترین رویکرد در زمینه اهمیت بسترسازی برای مردم جهت سرمایه‌گذاری در ابرپروژه‌های راهبردی کشور است. 
وی در پایان خاطرنشان می‌کند: دولت بعدی با توجه به گذار از تحریم‌ها در حوزه تجارت نفت خام ایران، باید بر نقش ویژه توسعه نقش مردم در جهش تولید و تکمیل راه دولت شهید رئیسی تمرکز کند. بسترسازی برای هدایت نقدینگی مردم به سمت تولید با مدل «شرکت سهام عام پروژه» که در آن اعطای تضمین در سودآوری حداقلی، یعنی داشتن مزیت بانک در کنار اعطای دارایی و سهام پروژه به مردم یعنی داشتن مزیت تصاحب دارایی در شرایط تورمی، سبب می‌شود که در هر شرایطی مردم و دولت از این بستر جذاب سرمایه‌گذاری سود ببرند؛ یکی با افزایش سرمایه خرد خود از محل سرمایه‌گذاری در سهام ابرپروژه‌های تعریف شده ذیل این مدل و دیگری از محل توسعه ابرپروژه‌های خود بدون نیاز به بودجه و مبتنی بر هدایت سرمایه‌های خرد مردمی.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار